vineri, 8 iulie 2011

marți, 5 iulie 2011

bac 2011

se intalnesc pe strada doi absolventi de liceu din 2011
unul dintre ei in intreaba pe celalalt
- Ce ti-a picat la bac?
iar celalalt raspunde promt
- Tot liceul

duminică, 3 iulie 2011

Un fleac i-au ciuruit

Peste 100.000 de elevi au picat examenul, ce drama,astia nu au invatat nimic si se asteptau sa ia examenul.
Amu cica se cauta vinovatii, cum ca politicul ar fi de vina ca elevii sunt dezinteresati de scoala, sunt prost pregatiti de niste profesorii sictiriti de sistem, post platiti si in mare masura nepregatiti corespunzator pentru un invatamant care ar trebui sa evolueze dar care a ramas in aceleasi tipare ca in timpul lui Ceausescu.
Ce-ar putea invata un elev de la un profesor care in mare masura in facultate a fost restantier, ori de la un profesor de la F.F sau I.D.D., ori de la un profesor care e in sistem de vreo 10/15 ani, preda la aceeasi scoala profesor care s-a saturat de invatamant, care intra la jumatatea orei la curs, care citeste dintr-un manual neincetat la ora fara a intelege nici el ce preda si de ce preda, care da note in functie de pachetul primit sau de afinitatile personale si care din pacate ramane titular pe post, desi elevii sai au rezultate slabe.
elevii sunt de asemenea la fel de vinovati ca si profesori, elevii sunt dezinteresati de ore,de citit, de invatat nu mai vorbesc si apoi se plang de rezultatele proaste de la examene si de faptul ca sunt stresati cica de prezenta camerelor web in salile de examen, ei fiind invatati, sa copieze, sa mearga cu ploconul la profesor pentru a primi o nota mare.
asta e sistemul educational din Romania, prost, corupt condus de oamenii care nu au ce cauta in randul profesorilor si la minister.
Personal ma bucur pentru acest macel, trebuia sa se intample ceva, amu ar trebui verificate notele pe care le aveau elevii la clasa, sa se vada modul in care au fost notati de profesorii, iar mai apoi profesorii care s-au ocupat de pregatirea acestor elevii in tipul celor patru anii de liceu sa fie direct raspunzatori de aceste rezultate.
Ar trebui ca in sistemul educational din Romania sa nu mai existe profesorii titulari pe viata, sa se dea pentru fiecare post de profesor examen odata la patru ani, cand nu se mai mai cumpara postul de profesorul si cand nu se va mai interveni politic in invatamant poate atunci vom putea vorbi de performante in educatie.
Personal cred ca acest corp profesoral ar trebui reevaluat de urgenta ca si intregul sistem didactic.



P.S. Din punctul meu de vedere invatamantul romanesc arata in anul de gratie 2011 ceva de genul asta pustoaice cu tigara in gura care injura ca la usa cortului, baieti care trag pe nas etnobotanice, profesoare cu ciorapi rupti si salariul taiat la jumatate, dascali cu haine ponosite, vechi de ani de zile si mirosind a naftalina, putoi de copii care isi injura profesorul si apoi pun clipul pe youtube sa se dea mari, batai intre fete, de asemeni, postate pe youtube.
Dar, cel mai grav dupa parerea mea, profesori dati in judecata de catre parinti ca le-au palmuit odrasla. Aici e partea cea mai tragica, ca nu s-a inteles ca democratia inseamna sa vii sa iti sfidezi profesorul iar acesta sa nu aiba nici o posibilitate sa se apere ca risca sa fie sanctionat.
E cam aceeasi situatie cu un politist care nici nu vrea sa mai scata pistolul ca sa se apere. Ca, dupa aceea, ajunge sa isi vanda casa ca sa plateasca despagubiri infractorului ca l-a impuscat in picior.